+31 (0)6 212 60 249
info@protectvochtwering.nl

Muur impregneren tegen doorslaand vocht

Effectief en Duurzaam Vocht Bestrijden

impregneren van muur

Waterdicht maken van buitenmuren

Voordat met het impregneren van de muur kan worden gestart is een grondige gevelreiniging nodig. Mos- en algengroei en ander vuil wordt onder hoge druk en met heet water van de muur verwijderd.

Vorstschade voorkomen door impregneren

Schade door vorst bij een vochtige muur is een veelvoorkomend probleem. De oorzaak is inwendige condensatie.  Voorkomen is hier beter dan genezen. Hoe kan het dat vorst deze schade aanricht? Water in de muur zet uit bij vorst en krimpt, wanneer het dooit. De steen kan door dit proces breken of scheuren. Het preventief impregneren van een droge muur voorkomt schade.

Optrekkend vocht in muren is een belangrijke oorzaak van vochtige muren. Een gekozen zachte steen voor nieuwbouw is ook een oorzaak van vochtdoorslag van buiten naar binnen. Een waterdichte laag opzetten bij optrekkend vocht als oorzaak is niet voldoende. Het probleem van optrekkend vocht dien je ook op te lossen. In het geval van de zachte steen volstaat een het impregneren van de muur.

Bespaar energie door impregneren

Impregneren van de muren zorgt voor een gezond leefklimaat binnenshuis. Het regenwater kan niet meer door de muur worden opgenomen. Bijkomend voordeel is dat ook vuil zich niet meer aan de muur kan hechten. Impregneren wordt ook vaakt ingezet om grafitti gemakkelijker van een muur te verwijderen.

reinigen muur en impregneren

Impregneermiddel

Het impregneermiddel is een doorzichtige vloeistof en is dus niet van invloed op de kleur of het uiterlijk van de muur. Afhankelijk van de steensoort kan ook gekozen worden voor een impregneer-crème. Deze crème wordt met een roller opgebracht, zoals de foto laat zien. Behalve de waterafstotende eigenschap (hydrofoberend) is de vloeistof of crème damp-doorlatend. Dit betekent dat de muur kan ademen. Het impregneermiddel voert het vocht af door zwaartekracht en door verdamping.

Kennisclip KNB

Als toevoeging nog een interessante kennisclip van de Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). In deze video worden tips voor ontwerp gegeven om hinderlijke vervuiling van gevels zoveel mogelijk te voorkomen. Gaat het om een bestaand gebouw, dan voorkom je vernietiging door vocht van de steenstructuur, door de muren te reinigen en te impregneren.


Gratis Advies vragen

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.