Page content

article content

Muur impregneren tegen doorslaand vocht

Waterdicht maken van buitenmuren

Voordat met het impregneren van de muur kan worden gestart is een grondige gevelreiniging nodig. Mos- en algengroei en ander vuil wordt onder hoge druk met heet water van de muur verwijderd.

Impregneren van de muur

Vorstschade voorkomen door impregneren

Schade door vorst bij een vochtige muur is een veelvoorkomend probleem. De oorzaak is inwendige condensatie.  Voorkomen is hier beter dan genezen. Water in de muur zet uit bij vorst en krimpt wanneer het dooit. De steen kan door dit proces breken of scheuren. Het preventief impregneren van een droge muur voorkomt schade.

Optrekkend vocht in muren is een belangrijke oorzaak van vochtige muren. Een gekozen zachte steen voor nieuwbouw is ook een oorzaak van vochtdoorslag van buiten naar binnen.

Bespaar energie door impregneren

Impregneren van de muren zorgt voor een gezond leefklimaat binnenshuis. Het regenwater kan niet meer door de muur worden opgenomen en ook vuil hecht zich niet meer aan de muur.

Impregneermiddel

Het impregneermiddel is een doorzichtige vloeistof en is dus niet van invloed op de kleur of het uiterlijk van de muur. Afhankelijk van de steensoort kan ook gekozen worden voor een impregneer-crème. Deze wordt met een roller opgebracht, zoals de foto laat zien. Behalve de waterafstotende eigenschap (hydrofoberend) is de vloeistof of crème damp-doorlatend. Dit betekent dat de muur kan ademen. Het impregneermiddel voert het vocht af door zwaartekracht en door verdamping.

Bel mij terug

Kennisclip KNB

Als toevoeging nog een interessante kennisclip van de Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). In deze video worden tips voor ontwerp gegeven om hinderlijke vervuiling van gevels zoveel mogelijk te voorkomen. Gaat het om een bestaand gebouw, dan voorkomt men vernietiging van de steenstructuur door vocht, door de muren te reinigen en te impregneren.Gratis Advies vragen? Kies 1,2 of 3

  1. Bel Protect Vochtwering op +31 (0)6 212 60 249
  2. U vult uw telefoonnummer in en wij bellen u
  3. Stel uw vraag via het formulier met mogelijkheid foto’s mee te sturen
background: rgba(255, 255, 255, 0.73);