+31 (0)6 212 60 249
info@protectvochtwering.nl

Vochtige kruipruimte wordt droog met isolatiechips

Effectief en Duurzaam Vocht Bestrijden

kruipruimte isolatiechips

“Vloer voelt altijd koud aan.”

De thermostaat omhoog en toch krijgt u de woonkamer niet warm. De vloer voelt altijd koud aan. De oorzaak hiervan is vaak vochtige kou die optrekt vanuit de kruipruimte. De oplossing is om de vochtige kruipruimte te isoleren met isolatiechips. Een dikke laag isolatiechips wordt in de ruimte onder de vloer geblazen en houdt condens en kou tegen. Het resultaat is een effectieve isolatie van de kruipruimte, omdat deze droger en warmer blijft.

Kruipruimte isolatie bespaart energie

Een vochtige kruipruimte betekent hogere stookkosten. Met isolatiechips bespaart u per m2 minstens 3 kuub per jaar aan energie. Gaat u uit van een kruipruimte met een oppervlakte van 50 m2, dan is uw besparing ca. 100 euro per jaar. Er zijn gemeenten die subsidie geven op vloerisolatie. Raadzaam om bij uw gemeente te informeren dus. Zonder subsidie heeft u de vloerisolatie binnen 4 à 5 jaar terugverdiend.

natte kruipruimte

Voordelen van kruipruimte isolatie met isolatiechips

In een natte kruipruimte is de luchtvochtigheid erg hoog. Door het aanbrengen van een isolatielaag daalt de luchtvochtigheid met gemiddeld 30%. De kruipruimte is droger en warmer, omdat vocht en condensvorming wordt beperkt. In huis is het gemiddeld 4 graden warmer. De luchtvochtigheid daalt ook hier. Het leefklimaat is gezonder. Huisstofmijten en schimmels krijgen geen kans zich te ontwikkelen.

Nog een bijkomend voordeel van vloerisolatie door isolatiechips is het feit dat leidingen in een drogere kruipruimte niet corroderen. De leidingen gaan dus veel langer mee.

Er wordt een laag isolatiechips in de kruipruimte geblazen en u kunt dus nog net als voorheen de kruipruimte betreden en door de bodemisolatie chips heen kruipen.

kruipruimte isolatiechips

Feiten over bodemisolatie in de praktijk

 • Betere werking dan vloerisolatie door opheffen van vocht en condenswerking
 • Besparing van 3 tot 6 m3 gas p/m2 oppervlakte kruipruimte
 • Afhankelijk van seizoen daalt de relatieve luchtvochtigheid in de kruipruimte met 20 tot 40%
 • De temperatuur van de vloer gaat met ca. 4 graden omhoog
 • Isolatiechips zijn licht in gewicht en daardoor gemakkelijk en snel te verplaatsen
 • Vanwege de drijf-eigenschap zeer geschikt voor vochtige en ook natte kruipruimtes
 • Ongedierte gedijt niet in een drogere en warmere kruipruimte
 • Isolatiechips gaan lang mee en zijn milieuvriendelijk.

Isolatiechips producteigenschappen

 • Chips reageren niet met andere producten
 • Het gerecycled polystyreen breekt niet af
 • De chips kunnen geen vocht opnemen
 • Het is een zeer licht en weegt maar 4 kg/m3
 • De chips bestaan voor 99,6% uit lucht

Tros Radar met als onderwerp vloerisolatie

In samenwerking met Eigen Huis heeft Tros Radar de voor- en de nadelen van vloerisolatie onderzocht. Wat kun je het beste doen om de vochtige kruipruimte te isoleren? Uit het onderzoek blijkt dat tot 80% tevreden is met de toegepaste vloerisolatie. Ontevredenheid kwam voort uit het feit, dat het bestaande vochtprobleem niet was opgelost.

Bestaat er bijvoorbeeld een optrekkend vocht probleem, dan is dit inderdaad met het isoleren van de kruipruimte niet opgelost. Optrekkend vocht ontstaat namelijk door het ontbreken van een barrière boven de fundering. Het is daarom van belang de vochtproblemen in de woning goed in kaart te brengen.


Gratis Advies vragen

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.