+31 (0)6 212 60 249
info@protectvochtwering.nl

Watermeterput isoleren is muffe lucht bestrijden

Effectief en Duurzaam Vocht Bestrijden

watermeter put isoleren

In de meeste gevallen is de watermeterput achter de voordeur in de hal te vinden. Het is belangrijk om maatregelen te nemen zodat de vochtige kou uit de kruipruimte gestopt wordt. Met de juiste materialen kun je het isoleren gemakkelijk zelf uitvoeren. Natuurlijk kun je ervoor kiezen een klusbedrijf in de arm te nemen.

Benodigde materialen

Doe-het-zelf? Dan heb je voor het isoleren van de put heeft het volgende nodig: cv-buisisolatie en een isolatieplaat van polystyreen. Deze materialen zijn bij elke bouwmarkt te koop.

isolatiematerialen

Isolatiematerialen: cv-buisisolatie en polystyreen isolatieplaat

Hoe isoleer je de watermeterput?

De eerste vraag is: staat er water in de put? Dit is namelijk een belangrijk uitgangspunt.

Is het antwoord ja, dan is het verstandig het (vuile) water te verwijderen. Vervolgens vult u de put met schelpen tot onder de watermeter.

Schelpen in de watermeterput

Waarom schelpen?

Schelpen hebben een isolerende werking en zorgen voor een natuurlijke ventilatie met als gevolg droge lucht boven de schelpenlaag.

Leidingen

De leidingen zijn in de put zijn eigenlijk altijd gecondenseerd (nat). Je isoleert deze simpel met cv-isolatie. Goed vastmaken met bijvoorbeeld tie wraps of ducttape.

Luik watermeterput isoleren

Het luik isoleer je aan de onderkant met de polystyreen isolatieplaat.

Polystyreen is een product dat bestand is tegen grote temperatuurwisselingen. Bovendien is het eenvoudig te verwerken en volledig recyclebaar.


Gerelateerde artikelen

De meterkast isoleren