+31 (0)6 212 60 249
info@protectvochtwering.nl

Vocht in muren oplossen | 3 Redenen om vocht te bestrijden

Effectief en Duurzaam Vocht Bestrijden

vocht in muur oplossen: 3 redenen

Vocht in muren oplossen vergt een eenmalige investering, met als resultaat dat je voor altijd bent verlost van vochtige muren. Waarom is wonen in een huis met een goede luchtvochtigheid en droge muren zo belangrijk?

De top 3 redenen voor bestrijding van vocht in muren:

 1. Wonen in een vochtig huis is slecht voor je gezondheid
 2. Vochtige koude muren zorgen voor een hogere energierekening
 3. Vocht in steen tast de structuur aan en geeft waardeverlies van de woning

Vocht in muren meten

Protect Vochtwering heeft de juiste apparatuur om het vochtgehalte in de muur te meten. Wij bestrijden de oorzaak van optrekkend vocht of doorslaand vocht. Het kan ook zijn dat er sprake is van een lekkage in de waterleiding of van een afvoer bijvoorbeeld bij de keuken of in de badkamer of douche. Bij dat laatste is het noodzakelijk direct een loodgieter of klusbedrijf in te schakelen.

Hoe herken je de oorzaak?

Optrekkend vocht in muren komt voor op de begane grond. Het water trekt omhoog vanuit de fundering, omdat er geen loodslab geplaatst is op hoogte van het maaiveld. De barrière ontbreekt en poreuze steen werkt als een spons en stuwt het water omhoog. Met de injectiemethode kan door het onder lage druk injecteren van een verkiezelingsvloeistof deze barrière worden gemaakt, zodat het vocht wordt gestopt.

Doorslaand vocht is een probleem dat voorkomt in de kelder of in het souterrain. Een doorslaande vochtige muur komt ook voor op de begane grond, wanneer het gaat om een steens muur. Een steens muur is een muur zonder spouw. Je kunt het gemakkelijk herkennen aan de metselmethode.

steens muur

Op bovenstaande foto is te zien hoe eenvoudig vocht door de poreus geworden steen heen kan dringen. Boven het maaiveld gaat het dan om regendoorslag. De meeste kelders en souterrains zijn gebouwd met deze metselmethode en water dringt gemakkelijk in de steen. Dit gebeurt bij een hoog grondwaterpeil en overvloedige regenval. Wanneer de situatie  al lang bestaat zullen in de muren ook lekkages voorkomen.

Voordat de spouw is bedacht werden alle huizen met deze steens metselmethode gebouwd. Praat men over enkelsteens, dan wil dat zeggen, dat een enkele rij stenen gestapeld is, met de lengte van de steen als vooraanzicht. Dit is meestal het geval bij garages en aanbouw/schuurtjes.

Hoe kun je vocht in muren oplossen?

Optrekkend vocht in muren oplossen kan door het toepassen van de injectiemethode. Is er sprake van schimmel boven de plint en in de hoeken op de begane grond? Lees dan het artikel “Schimmel boven plint duidt op optrekkend vocht”.

Om het doorslaand vocht in een steens muur, kelder en souterrain te stoppen passen we een vlak-afdichtingssysteem toe. Dat betekent, dat over de gehele oppervlakte van de muur en in de meeste gevallen rondom, een afdichting met meerdere lagen afdichtingsmortel in combinatie met een verkiezelingsimpregnering wordt aangebracht. Verkiezelen zorgt ervoor dat de structuur van de poreus geworden steen wordt verstevigd. Het heft dus de poreusheid op. De structuur van de steen versterkt dusdanig dat de kelder of het souterrain ook bij hoge waterdruk dicht blijft. Het vlak-afdichtingssysteem wordt al meer dan 50 jaar succesvol toegepast. Het is een bewezen effectieve muurafdichting voor lekkages en doorslaand muurvocht. De door Protect Vochtwering gebruikte producten zijn getest en gekwalificeerd als milieuvriendelijk.

Toepassen van muurafdichting

Het vlakafdichtingssysteem kan toegepast worden bij:

 • kelders
 • souterrain
 • vijver
 • zwembad
 • rioolput
 • reinwaterkelder
 • steens muur aan binnen-of buitenzijde

Gevolgen van vochtige muren

We hebben drie gevolgen van vochtige muren benoemd. De hogere energierekening, structuuraantasting van de woning en het feit dat wonen in een vochtig huis slecht is voor je gezondheid.

 1. De energierekening gaat omlaag wanneer je muren droog zijn. Vochtige, natte muren zijn koud en om ze te verwarmen en te drogen moet de temperatuur in de ruimte omhoog.
 2. Structuur van de steen wordt poreus en gaat poederen of schilferen. Door voortdurende vochtigheid gaan koppen van vloerbalken rotten door het ontstaan van zwam en schimmels op het hout. Muren vertonen schimmels en mogelijk zijn er muurzouten aanwezig. De woning verliest aan waarde. Bestrijden van het vochtprobleem geeft dus direct meerwaarde aan de woning.
 3. De gezondheid kan door inademing van de schimmels in een vochtig huis worden bedreigd. De zwarte schimmel is bekend vanwege haar giftigheid.
3 redenen keuze vochtbestrijding

Vocht in muren oplossen door Protect Vochtwering

Met meer dan 25 jaar ervaring hebben wij heel wat vakkennis in huis. Wij bestrijden het vocht gegarandeerd effectief. Neem voor vragen of een advies contact met ons op door te bellen met +31 6 212 60 249 of vul eenvoudig onderstaand formulier in met de mogelijkheid enkele foto’s mee te sturen.

Hoe werkt het foto meesturen op je mobiel?

Vul de gegevens op het formulier in en klik dan op bestand. Je kunt nu de foto nemen. Herhaal dit voor nog een foto. Gelukt? Klik dan op verzenden.


Gratis Advies vragen

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.