+31 (0)6 212 60 249
info@protectvochtwering.nl

Kennisbank

Effectief en Duurzaam Vocht Bestrijden

Capillaire werking

Capillaire werking is het vermogen van poreuze materialen om vloeibaar water op te zuigen en vast te houden.
Water is onderhevig aan de zwaartekracht en zal…

LEES VERDER

Condensatie 

Condensatie bestaat in meerdere vormen en ontstaat door verschillende oorzaken. Begrippen als, condensvorming, dampdiffusie, oppervlakte condensatie en inwendige condensatie leggen wij hier uit.

LEES VERDER

Hydrofoberen

Wat is hydrofoberen? Het effect is in ieder geval duidelijk op de foto te zien. Hoe je tot dit waterafstotende resultaat komt leggen wij uit.

LEES VERDER

Hygroscopiciteit

Verantwoordelijk voor de problemen zijn een aantal factoren, zoals optrekkend vocht, doorslaand vocht door inwendige condensatie.
Materialen die water opnemen veranderen ten aanzien van…

LEES VERDER

Koudebrug

Men spreekt van een koudebrug, wanneer de oppervlaktetemperatuur van een bouwelement of onderdeel van een bouwelement, beduidend lager is dan die van omringende elementen. Dit artikel geeft voorbeelden van koudebruggen.

LEES VERDER

Luchtvochtigheid

Luchtvochtigheid is een algemene term voor de hoeveelheid waterdamp die in de lucht aanwezig is. Men onderscheidt hierbij de termen ‘absoluut vochtgehalte’ en ‘relatieve vochtigheid’.
Absoluut vochtgehalte is…

LEES VERDER

Binnenklimaat

Het binnenklimaat is de atmosferische omstandigheid in een woning of een gebouw. Hoe de mens, dier of plant reageert op temperatuur, tocht, ventilatie of luchtvochtigheid is bepalend voor de beleving van het binnenklimaat.
Wat zijn de gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid?

NAAR BLOG