Vochtige muren en vloeren? Lagere stookkosten door vochtbestrijding
arrow_drop_up arrow_drop_down
Protect Vochtwering diensten

Vochtbestrijding van Vocht in huis

Stel uw vraag over het Vochtprobleem hier!

25+ jaar

Specialistische Vakkennis

9% Btw

Op alle Vochtbehandelingen

25.500+

Deskundige Adviezen gegeven

10 jaar 

Wettelijke Garantie

Vochtproblemen & Oplossingen

Optrekkend vocht ontstaat door het ontbreken van een belemmering op maaiveldhoogte in een gemetselde fundering. Het is een veel voorkomende bouwtechnische oorzaak van vocht in muren. De fundering staat in contact met het grondwater of er bestaat indringing van overvloedig hemelwater en veroorzaakt een proces van capillaire opstijging.

Optrekkend vocht bestrijden

Doorslaande vochtige muren op de begane grond zijn vaak steens muren. Het vocht krijgt de kans door de gemetselde structuur heen te dringen.   De steenstructuur wordt poreus bij langdurig vochtige muren. Ook kunnen daardoor lekkages optreden. Behalve schimmels vormen zich in/op vochtige muren heel vaak hygroscopische zouten (muurzouten).

Doorslaand vocht in muren

Om het doordringen van vocht en lekkages effectief te kunnen bestrijden brengen wij een vlakafdichtingssysteem aan over de binnenmuren van kelder of souterrain. Deze toepassing is ook geschikt voor de buitenmuren. Voor de afdichting gebruiken wij milieuvriendelijke kwaliteitsproducten.

Vochtige kelder of souterrain

Met een Zoutsanering bestrijden wij hygroscopische zouten (muurzouten). Hygroscopisch wil zeggen dat zoutkristallen vocht opnemen, dit relatief lang vasthouden en bij temperatuurverschillen dit vocht gedeeltelijk weer afstaan, zodat opnieuw kristallisatie plaatsvindt.

Muurzouten bestrijden

Een kritieke plek in een kelder of souterrain is de kimnaad. Dit is de aansluiting van de vloer en de wand. Het water zoekt een weg naar binnen door deze kimnaad via het voegwerk of juist de afwezigheid van voegwerk. Vaak is de steen door het langdurig indringen van het vocht poreus geworden.

Lekke kimnaad kelder of souterrain

Voor het afdichten van een vochtige doorslaande vloer wordt een superelastische bitumen rubberemulsie coating gebruikt. Voor een betonvloer gebruiken wij een andere methode. Lees het artikel voor meer informatie.

Lekke vochtige vloer

Artikelen over Vocht in Huis

Vochtbestrijding door Protect Vochtwering

Protect Vochtwering is een bedrijf met ruim 25 jaar ervaring in het duurzaam beschermen van gebouwen en woningen tegen de schadelijke werking van vocht. Wij zijn de expert in vochtbestrijding. Door jarenlange ervaring in de branche hebben wij veel bouwtechnische vakkennis in huis. Wij bieden een gegarandeerde effectieve en duurzame oplossing voor het vochtprobleem in uw huis.


Al meer dan 25.500 Deskundige Vochtbestrijding Adviezen gegeven!

Voorbeelden van Vochtproblemen

Contact

+31 (0)6 212 60 249

Bel Protect Vochtwering

Wij bellen u

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u.

Stel hier uw vraag

Formulier met mogelijkheid foto's mee te sturen.

Cookies.