+31 (0)6 212 60 249
info@protectvochtwering.nl

Vochtige vloer behandelen met effectieve methode

Effectief en Duurzaam Vocht Bestrijden

vochtige vloer behandelen

Vloerafdichting van vochtige vloer

Voor het waterdicht maken van een vochtige vloer zijn verschillende manieren mogelijk. De geschikte methode is afhankelijk van de bestaande vloer en van de locatie in jouw huis. Echter, de meest gebruikte methode voor een vochtige vloer is het aanbrengen van een super elastisch bitumen rubberemulsie coating. Bij de meeste vochtige vloeren is de oorzaak vochtdoorslag. Bij sprake van ernstige lekkages en brede of diepe scheuren is het uiteraard noodzakelijk deze problemen eerst op te lossen.

De eigenschappen van bitumen coating

Behalve dat deze bitumen coating doorslaande vochtigheid tegenhoudt, heeft het ook nog de volgende eigenschappen:

  • Het is een superelastisch product
  • Het heeft een scheuroverbrugging van 1 tot 2 mm
  • Het geeft een goede afdichting tegen drukwater
  • Het product werkt isolerend

De beschadigde vloer op bovenstaande foto wordt allereerst gerepareerd. Lekkages worden afgedicht met een snelzettende mortel. Snelzettend betekent snelhardend.

Bitumen rubberemulsie coating

Deze elastische coating heeft een scheuroverbrugging van 1 tot 2 mm bij een laagdikte van 4 tot 6 mm. De onderstaande tekening maakt duidelijk wat je je hierbij moet voorstellen.

Vochtige vloer behandelen met bitumenemulsie coating

Heb je een lekke betonvloer?

We spraken hiervoor over cementvloeren. Beton is een totaal ander product en heeft daarom ook een totaal andere behandeling tegen vocht nodig. Wanneer de bouwer goed werk heeft geleverd, dan heeft hij een waterdichte betonvloer gelegd. Maar het kan altijd zijn, dat er sprake is van een grindnest en deze kan vochtdoorslaag geven. Bij een lekkage of grindnest in een betonnen vloer wordt een injectiehars geperst door middel van injectiepluggen.

Wat is een grindnest?

De betonstructuur vertoont een grove structuur met holtes en grof grind. Ze zijn ontstaan door bijvoorbeeld:

  • Onvoldoende toevoeging van fijn materiaal in de betonspecie.
  • Bij plaatselijk dichte bewapening is het niet mogelijk de specie goed te verdelen. Ook niet met behulp van de trilnaald.
  • Het kan zijn dat er vervuiling of water is achtergebleven in de bekisting.
  • De bekisting is wellicht niet in orde en een deel van de cement is weggelekt bij de naden.

Deze grindnesten hebben consequenties voor structuur en stevigheid van het beton.


De kimnaad in kelder of souterrain

Speciale aandacht bestaat er voor de kimnaad in de kelder of het souterrain. Deze kimnaad is de aansluiting van de muur en de vloer. Het is de kritieke plek, want heel vaak is er sprake van lekkages in deze afscheiding tussen muur en vloer. De lekkage in de kimnaad hakken wij uit en dichten deze af met een snelzettende mortel. Vervolgens wordt een schuine rand opgezet met de afdichtingsmortel en tegelijkertijd geïmpregneerd met een verkiezelingsvloeistof. Deze vloeistof zorgt voor verharding en versteviging van de mortel, waardoor de kimnaad ook bestand is tegen drukkend water.

kimnaad schuinopgezette afdichting

Met meer dan 25 jaar ervaring heeft Protect Vochtwering heel wat vakkennis in huis. Een vochtige vloer kunnen wij gegarandeerd effectief afdichten. Neem voor vragen of een advies contact met ons op door te bellen met +31 6 212 60 249. Of vul onderstaand formulier in en maak gebruik van de mogelijkheid enkele foto’s mee te sturen.


Gratis Advies vragen

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.